Om Skuldebrev

Kul att du vill investera i Byar&Kvarter! Här finns mer information om vad det innebär och längst ned finner du de dokument som är viktiga för att att kunna investera hos oss.

Så här funkar det. Visst vore det toppen om du kunde skicka in de där pengarna som brinner i fickan direkt. Men före köpen av de första objekten behöver vi ha en dialog om det här. Helst vill vi att du ger oss ett lånelöfte men att du sparar dina pengar på ditt konto tills det är dags att använda dem. Det för att minimera risken för dig och så vill dessutom banken ha det. Sen finns det andra risker som du måste känna till.

Så först kollar du på dokumentet om risker. Spoiler, det finns alltid risker med att investera pengar. Vi informerar dig om att du kan bli utan pengar om Byar&Kvarter på något sätt inte längre är likvida.

Nästa steg är att du bestämmer dig för hur mycket du vill låna ut. Det fyller du i på ditt lånelöfte. Det är alltså vad det är. Ett löfte, det är inte juridiskt bindande för någon part. Det skickar du in till oss. Vi återkopplar till dig så fort i kan. Vi skickar ett utkast på det skuldebrev vi kommer att upprätta.

Steg tre är enkelt, vänta. När vi behöver pengarna kontaktar vi dig och upprättar ett skuldebrevet varpå du sätter över pengarna. Det kan tyvärr ske med relativt kort varsel. Om vi inte får till det vid första tillfället så kommer vi att kontakta dig igen för fler chanser.

Nu när du har koll kan du fylla i ditt lånelöfte genom att trycka på knappen. Det går också utmärkt att skriva ut lånelöftet för att scanna och maila eller skicka med vanliga posten.