Bo hos oss

Byar & Kvarter är ett nytt bostadsbolag i Göteborg och Västra Götaland/Halland som vill skapa och underlätta ekobogemenskaper och Tiny house-byar, med målet att skapa hållbara bostäder till fler.

Idag är vi många som vill vara en del av en hållbar bogemenskap, men bostadsmarknaden är dåligt anpassad för det och det är svårt för en enskild person att driva på egen hand. Vårt mål är att bli en hyresvärd som tillhandahåller fastigheter där det passar att bo många tillsammans, och detta under ekologiska och stabila former.

 

Bogemenskap i levande landsbygd – intresseanmälan

Vi tar just nu upp intresseanmälningar särskilt riktat till dig/er som vill bo i bogemenskap i levande landsbygd. Vi tittar särskilt i området Strömsfors/Uddebo. Gammal bruksbygd som var avfolkningbygd för tio år sedan men som nu åter blomstrar av kreativitet, kultur och omställningsinitiativ. Här hoppas vi snart kunna erbjuda en första bogemenskap. Låter det intressant? Skicka ett mail med några rader om dig till elinor.askmar@byarkvarter.se eller mattias.poulsen@byarkvarter.se 

 
Allmän intresseanmälan

Vi befinner oss idag i en uppstartsfas och har ännu inga färdiga fastigheter, men vi vill redan nu bygga upp relationer till er som vill bo hos oss, och anpassa vår utveckling utifrån era behov. Är du intresserad av att bo hos oss på sikt? Fyll i vårt frågeformulär här.

 

Har du redan en grupp?

Har du redan en grupp med människor som du vill bo med i kollektiv eller i en Tiny House-by? Kontakta oss så kan vi tillsammans titta på vad som krävs för att realisera er dröm.

 

Bli delaktig på andra sätt

Byar & Kvarter är ett rörelseförankrat initiativ med krafter från Omställningsrörelsen, Tillsammanskapet och Tiny House-rörelsen. Vill du också hjälpa till att bidra på olika sätt för att realisera vår vision? Vi söker hjälp med finansiering, kompetens, byggbistånd, material, mark, att hitta lämpliga objekt, samt frivilliga som vill ge sin tid och sitt engagemang att få våra första fastigheter på plats. För att läsa mer om hur du kan hjälpa till, klicka här